Hvorfor Altra?

Altra ble startet på bakrommet i en løpebutikk i Orem Utah. Grunnleggerne var eliteløpere og butikkpersonale. De ønsket en sko som kunne hjelpe deg med å løpe slik du var ment til å løpe. Tradisjonelle løpesko skadet løpere mer enn hva de hjalp . Med dette i tankene startet prosjektet med Altra, ønsket var å skape en løpesko som gjorde det lettere å lande flatere med mindre trykk og en tåboks der tærne fikk fritt spillerom.

 

I alle Altra sko er det 3 ufravikelige regler: Balansert demping, footshape™ tåboks og Fit4Her. 

 

FootShape™ tåboks

Saken med føtter er, vel... de er formet som føtter! Tradisjonelle løpesko har trang tåboks som klemmer tærne slik at foten går ut av sin naturlige posisjon. Det kan lede til skader som feks Hallux valgus, hammer toes, Plantar facitis. Dette er skader som kan relateres til at foten ikke er i sin riktige posisjon, eksempel er at storetåen peker innover på grunn av skoens form.

 

Altras FootShape™ tåboks gjør at tærne kan slappe av og spre seg, samt at storetåen kan peke rett frem. Denne posisjon hjelper deg med stabilitet i hvert steg og hjelper deg med et bedre og mer kraftfull steg hvor hele foten brukes, inkludert tærne. 

 

h

h

h

h

Balansert demping

Før Altra begynte å lage sko, modisfiserte grunnlegger Golden Harper løpesko. Han skjærte ut en del av sålen på skoen slik at de ikke hadde høydeforskjell mellom hæl og forfot. Dette kalte han en "zero drop" modifikasjon. Etter mye testing av dette så han at dette hjalp løpere og lande mer riktig med å lande med foten under kroppen. Dette resulterte i meget gode resultater og mange kunne nå løpe mer grunnet en sko som gjorde det lettere å løpe med mindre belastning.

 

I dag foretrekker vi å bruke ordene "balansert demping" fremfor Zero Drop. Mange går rundt med tanken om at Zero Drop er synonymt med lite demping eller minimalistsko. Dette stemmer ikke. Altra har sko innen alle kategorier av demping. Alt fra minimalist til maksimalist. 

 

 

 

 

Kjønnsspesifikk design

Kvinners føtter er anatomisk annerledes enn menns føtter og bør derfor ha en sko som er annerledes utformet. Kvinner har en smalere hæl og midtfot, høyere vrist og lengre fotbue. Selv om dette alltid har vært et faktum, har tradisjonelle løpeskomerker valgt å lage identiske modeller for menn og kvinner.

 

Altra er det første løpeskomerke som designer en hel serie med spesifikke sko lager for kvinner. Alle sko til damer er bygget med basis på den unike formen til en kvinnes fot. Kjønnsspesifikk design kombinert med en fulldempet Zero Drop ™ plattform og FootShape ™ tåboks gjør at en kvinnes fot forblir i en naturlig, avslappet posisjon gjennom hele løpet.

 

Bildet under illustrerer forskjellene mellom en kvinnes fot kontra foten til en mann.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.