Sondre Amdahl

Siste nytt fra vestfronten - Altra-nyheter fra USA

I midten av mars var jeg så heldig å få muligheten til å delta på Altra Athlete Summit i Zion National Park i Utah i USA. Sammen med Gediminus Grinius (Litauen) og Emma Roca (Spania) utgjorde jeg den europeiske delegasjonen på «toppmøtet» med resten av Altra Endurance Team.

 

I tillegg til løping, fotografering og løpe-snakk fikk vi også teste sko. Selv ble jeg mest imponert av Timp! Skoen, en solid terrengsko, har litt mer demping enn Lone Peak og litt mindre demping enn Olympus. Den store forskjellen fra Lone Peak er nok snøringen og komforten i tåboksen. Overdelen av skoen ligner litt på asfalt-skoen Impulse. Selv løper jeg aldri i Impulse på veg, men terrengvarianten som altså heter Timp, den liker jeg. Timp har ikke Vibram-såler, men fordi det er så mye eksponert mellomsåle synes jeg den har et godt grep. Jeg har nå løpt en del i Timp, og må si meg veldig fornøyd. Tror denne skoen kan passe fint for lange løp i terrenget (Ultra-Trail Mount Blanc for eksempel). Selv hørte jeg flere som hadde gode erfaringer med Timp-prototyper under fjorårets Hardrock 100 miler i Colorado.

En annen sko jeg koste meg i var Lone Peak 3.5. Sålene er de samme som på 3.0-versjonen, men overdelen har fått en oppgradering. Den vil nok drenere vann bedre, i tillegg til at skoen sitter litt bedre på foten enn tidligere varianter. Det er også noen nye farger for dem som er opptatt av sånt.

 

Sist men ikke minst må jeg nevne King MT. Dette er en sko jeg allerede hadde testet, men jeg fikk løpt noen flere kilometer i denne i USA også. En super terreng-sko som jeg ser flere i Norge allerede har gitt mye ros. Én ting jeg vil nevne, er at jeg synes King MT har litt lite demping. Pass på dette (lite demping) hvis du vurderer å bruke King MT på lange løp som for eksempel Madeira 115km, Xreid eller UTMB. I såpass lange løp ville jeg valgt Timp. Les mer på sondres blogg.

Sondre anbefaler:

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.